FERMENTATIELES

Ontdek de rijkdom van fermentatie en duurzaam koken door deel te nemen aan één van mijn workshops of masterclasses. Ik bied een reeks ervaringen aan die je kennis en vaardigheden op dit fascinerende gebied zullen uitbreiden en verdiepen, met als doel je te inspireren om je eigen culinaire grenzen te verleggen.

Fermentatieworkshops
Deze workshops zijn bedoeld als een introductie tot de wondere wereld van fermentatie. Een plek waar je de beginselen van deze oude techniek kunt leren kennen en in praktijk kunt brengen. We zullen de basiselementen van het fermenteren verkennen, van de selectie en voorbereiding van ingrediënten tot het beheersen van het fermentatieproces. Bovendien zul je de gezondheidsvoordelen van gefermenteerd voedsel ontdekken en hoe je de betovering van deze techniek in je eigen keuken kunt brengen. Benieuwd? Klik hier voor meer informatie en aanmelding.

Masterclasses
Voor degenen die verder willen duiken in de diepten van fermentatie, bied ik intensieve masterclasses aan. Deze sessies, ontworpen voor zowel professionals in de voedingsindustrie als ambitieuze thuiskoks, bieden een uitgebreide kijk op specifieke fermentatietechnieken en de wetenschappelijke principes die erachter zitten. De kennis die je tijdens deze masterclasses opdoet, zal je blik op het koken veranderen en je vaardigheden naar een hoger niveau tillen. Klinkt dit als muziek in je oren? Klik dan hier voor meer informatie en aanmelding.

Gastlessen
Als gepassioneerd onderwijzer bied ik gastlessen aan bij diverse onderwijsinstellingen, waaronder de Cas Spijkers acedemie, Rijn IJsel, Friese Poort, The Basque Culinairy Center in Spanje en andere gerenommeerde kookacademies. Deze lessen zijn een uitstekende manier om jonge culinaire talenten en geïnteresseerde studenten kennis te laten maken met de wetenschap en de kunst van fermentatie en duurzaam koken. Deze sessies worden altijd afgestemd op het niveau en de interesses van de studenten, met als doel hen te inspireren en voor te bereiden op een toekomst in de fascinerende wereld van het koken. Voor meer informatie over de mogelijkheden van deze gastlessen, klik hier.

Inspiratiesessies
De inspiratiesessies die ik aanbied zijn bedoeld om teams van restaurants, bedrijven en andere organisaties te motiveren en te inspireren om hun culinaire horizon te verbreden. Tijdens deze sessies deel ik mijn kennis en ervaringen op het gebied van duurzaam koken en fermentatie. Het doel van deze sessies is om de deelnemers te inspireren tot innovatie in hun eigen keukens en culinaire projecten, en ze te laten zien hoe de principes van duurzaamheid en fermentatie kunnen bijdragen aan de creatie van unieke, gezonde en smaakvolle gerechten. Klik hier voor meer informatie en om een inspiratiesessie te boeken.

Spreken op je event
Als fervent fermentatie-expert deel ik graag mijn passie voor en kennis van dit verbluffend oude en toch eeuwig innoverende proces. Door de jaren heen heb ik het voorrecht gehad om te spreken bij tal van evenementen, conferenties en workshops, waarbij ik zowel leken als gelijkgestemde fermentatie-enthousiastelingen informeer en inspireer.

Mijn presentaties zijn boeiend, informatief en doorspekt met humor. Ik zal je publiek meenemen op een reis door de tijd, van onze vroegste ontdekkingen van fermentatie tot de moderne methoden en innovaties die we vandaag de dag zien, zoals de unieke methode die ik samen met professor Eddy Smid van de Wageningen UR heb ontwikkeld, genaamd ‘Tinder for Microbes’.

 Klik hier voor meer informatie.

Een rode draad door al deze workshops, masterclasses, gastlessen en inspiratiesessies is dat ik sterk geloof in de kracht van proeven. Ik nodig je van harte uit om mee te doen, want er gaat niets boven de ervaring van het proeven om de rijke en verrassende wereld van fermentatie en duurzaam koken echt te begrijpen.

Mocht je vragen hebben, of specifieke wensen voor een workshop, masterclass, gastles of inspiratiesessie, neem dan gerust contact met me op via info@vanchris.nl

Portfolio

Wie leerde er o.a. fermenteren van Chris?

Restaurants/koks:
Amsterdammertje*
Angelique Schmeinck
Bij Jeff*
Bord’eau*
Brut172**
Dahoam (Oostenrijk)
De Basiliek*
De Echoput
De Lindehof**
De Nieuwe Winkel**
De Pelikaan
De Zalmen
De Zeezot
Fizzy
Flore**
Harry’s
Havenmantsje
Hemingway
Het Arsenaal
HOP
Joann
Kalkoentje
Lely Amsterdam
Levensboom (België)
Meliefste*
Restaurant Moer
Riederalm (Oostenrijk)
Treeswijkhoeve**
Tribeca**
Voltaire*
Wadapartja
Wageningse Berg
 
Bedrijven:
Bidfood
De Kweker
DSM
Euroma
Food Inspiration
FoodValley
Hanos
Heinz
ISPC
Johma
Nestlé
No Fairy tales
Remia
RIVM
Sodexo
Unilever
VHC
Vitam
Winclove
 
Scholen:
Aeres HBO
Aeres MBO
Basque Culinairy Center (Spanje)
Cas Spijkers academie
De Leijgraaf
Friese Poort
Hogere hotelschool Den Haag
Koning Willem I
NHL Stenden
Spermalie (België)
Vakschool Wageningen
Wageningen UR

Hoi
Leuk dat je er bent!

Schrijf je in op mijn nieuwsbrief
en je hoort als eerste wanneer er weer nieuwe workshops of andere evenementen te boeken zijn.

Let's go!

We don’t spam! Read our [link]privacy policy[/link] for more info.