Fermenteren

MET CHRISTIAN WEIJ

FERMENTATIE VIDEO'S

Ontdek, experimenteer en dompel jezelf onder in de fascinerende wereld van fermentatie. Hier vind je een collectie van mijn videohandleidingen, waar ik je door het proces van verschillende fermentatietechnieken leid.


Zuurkool Maken: Een echte klassieker, zuurkool! In deze video neem ik je mee in het maken van dit heerlijke gefermenteerde gerecht. Niet alleen is zelfgemaakte zuurkool vol van smaak, het is ook ongelooflijk gezond en de perfecte manier om te beginnen met fermenteren.

VIDEO BEKIJKEN


Pickles Maken: Op zoek naar die perfecte knapperige, zure augurk om je maaltijden mee op te vrolijken? Kijk hoe ik je begeleid in het maken van je eigen pickles. Een eenvoudige en snelle manier om te beginnen met fermenteren, ideaal voor beginnende fermentisten.

VIDEO BEKIJKEN


Yoghurt Maken: Wil je zelfgemaakte yoghurt die romig, fris en vol van smaak is? Volg mijn videohandleiding voor het maken van je eigen yoghurt. Ik laat je zien hoe je met een paar eenvoudige stappen je eigen yoghurt kunt fermenteren.

VIDEO BEKIJKEN


Azijn Maken: Stap in de boeiende wereld van gefermenteerde azijn. In deze video leer ik je hoe je je eigen azijn kunt maken. Deze smaakvolle, zelfgemaakte azijn zal een nieuwe dimensie toevoegen aan je saladedressings en marinades.

VIDEO BEKIJKEN


Desembrood Maken: Er gaat niets boven het aroma van versgebakken brood in je huis. In deze video deel ik mijn proces voor het maken van knapperig, luchtig desembrood. Met gedetailleerde instructies en handige tips zul je in no time zelf een prachtige desembrood bakken.

VIDEO BEKIJKEN

Kimchi Maken: Ben je klaar om de krachtige en complexe smaken van kimchi te omarmen? In deze video neem ik je mee in het maken van je eigen kimchi, een traditioneel Koreaans gefermenteerd gerecht. Leer de technieken en voeg een vleugje Koreaanse smaak toe aan je gerechten met deze rijk gearomatiseerde, probiotische delicatesse.

VIDEO BEKIJKEN


Miso Maken: Een niet te missen klassieker in de wereld van fermentatie! Ontdek in deze video hoe je thuis je eigen miso kunt maken. Miso, een gefermenteerde sojapasta, is de hoeksteen van de Japanse keuken en wordt gebruikt in tal van recepten. Het heeft een diepe, rijke umamismaak die je gerechten naar een hoger niveau tilt. Ga mee op deze culinaire reis en maak je eigen miso vol smaak en karakter.

VIDEO BEKIJKEN


Gefermenteerd sap: Ook sap kun je fermenteren. Uiteraard met gist tot alcohol, maar het wordt gezonder als je er melkzuurbacteriën op los laat. Hierdoor krijg je niet alleen minder suiker in je sap, maar ontstaan er ook gezonde stofjes en vitamines.

VIDEO BEKIJKEN


Kefir Maken: Ontdek de magie van kefir! In deze video duiken we in de wereld van waterkefir en melkkefir. Waterkefir, een bruisende, verfrissende drank vol probiotica, gemaakt met suikerwater en kefirkorrels. Aan de andere kant hebben we melkkefir, een romige, voedzame fermentatie van melk, die resulteert in een yoghurtachtige drank, rijk aan gunstige bacteriën en gisten. Zet je smaakpapillen aan het werk en ontdek hoe je deze eeuwenoude fermentaties zelf thuis kunt maken!

VIDEO BEKIJKEN


Kombucha: Een niet te missen klassieker in de wereld van fermentatie! Ontdek in deze video hoe je thuis je eigen miso kunt maken. Miso, een gefermenteerde sojapasta, is de hoeksteen van de Japanse keuken en wordt gebruikt in tal van recepten. Het heeft een diepe, rijke umamismaak die je gerechten naar een hoger niveau tilt. Ga mee op deze culinaire reis en maak je eigen miso vol smaak en karakter. VIDEO BEKIJKEN


Hoi
Leuk dat je er bent!

Schrijf je in op mijn nieuwsbrief
en je hoort als eerste wanneer er weer nieuwe workshops of andere evenementen te boeken zijn.

Let's go!

We don’t spam! Read our [link]privacy policy[/link] for more info.