Fermentatie Atelier

Van Christian Weij

FERMENTATIE-ATELIER

Welkom bij mijn Fermentatie-Atelier, de broedplaats waar fermentatiekunst, wetenschap en culinaire creativiteit samensmelten. Het atelier is zowel een klaslokaal, laboratorium als een gemeenschapshub, gewijd aan het verkennen van de onbegrensde mogelijkheden van fermentatie.

In het hart van Proeftuin Ede biedt het Fermentatie-Atelier VanChris een scala aan ervaringen: van intieme workshops en uitgebreide masterclasses tot innovatieve cursussen die je meenemen op een reis door de fascinerende wereld van gefermenteerd voedsel. Of je nu een enthousiaste beginner bent of een ervaren fermentista, hier vind je de ruimte en kennis om je vaardigheden te verdiepen en je passie te delen.

Naast educatie fungeert het atelier ook als een onderzoekscentrum waar Christian samenwerkt met partners als Wageningen Universiteit en de Fermentor aan projecten gericht op duurzaamheid en het verwaarden van voedsel reststromen. Van het ontwikkelen van plantaardige eiwitten tot het creëren van producten uit afval, het atelier is een plaats van innovatie en inspiratie.

Incubator

Ben je op zoek naar een ruimte om je eigen fermentatieprojecten te starten of heb je een unieke locatie nodig voor een event rond duurzaam eten? Het Fermentatie-Atelier VanChris is ook te huur, perfect voor iedereen die de kracht van fermentatie wil ontdekken of delen.

Voor degenen die graag actief de handen uit de mouwen steken en willen leren door te doen, biedt het atelier vrijwilligersplekken. Werk samen met Christian en leer alles over de praktische kant van fermenteren, van miso tot zuurkool, terwijl je bijdraagt aan een groeiende gemeenschap van fermentatieliefhebbers.

Daarnaast heeft het atelier ook een boetiek waar je enkele van Christians eigen gefermenteerde producten kunt kopen, elk gemaakt met liefde, zorg en diepe kennis van het ambacht.

Bezoek het Fermentatie-Atelier VanChris en word deel van een beweging die oude tradities nieuw leven inblaast en een gezondere, smaakvollere en duurzamere toekomst creëert.

Hoi
Leuk dat je er bent!

Schrijf je in op mijn nieuwsbrief
en je hoort als eerste wanneer er weer nieuwe workshops of andere evenementen te boeken zijn.

Let's go!

We don’t spam! Read our [link]privacy policy[/link] for more info.